Tak naprawde to nie swiadczy o niczym przy podanych przez Ciebie informacjach.
Owszem, świadczy. Przynajmniej dla mnie, bo z XP zawsze był z tym problem - już po paru godzinach się zamulał i chodził beznadziejnie. Wszystko to z powodu fatalnego zarządzania pamięcią w tym systemie. A skoro już jesteśmy przy XP - przez... Hmmm... Dobrze ponad pół roku, w każdym razie odkąd mam ten config, dopóki miałem XP bez przerwy borykałem się z BSODami i zwisami - powinieneś pamiętać, żaliłem Ci się regularnie na Xfire...

Szukałem powodu w sprzęcie, ale za cholerę nic nie znajdowałem. Przesiadłem się na Vistę i problem zniknął, tak po prostu.
Problemem jest to, że XP to w tej chwili cholernie przestarzały system, zupełnie nie dostosowany do współpracy ze współczesnym sprzętem i technologiami.
Sciagales do XP na biezaco latki? Czy robisz to przy Viscie?
Do XP stosowałem regularnie (dopóki był wydawany) Autopatchera, potem z nieukrywaną niechęcią przerzuciłem się na automatyczne aktualizacje.
W Viście nareszcie można sprawdzać dostępność update'ów ręcznie i ściągać je wtedy, kiedy ma się na to ochotę, co też robię przynajmniej raz w miesiącu.
Tak czy tak, oba systemy były/są na bieżąco aktualizowane.
Ja moge powiedziec ze XP jest najlpeszy bo sprzet smiga dwa tygodnie BEZ PRZERWY i niema problemow.
Nie wiem jak Ty to robisz...

To pewnie przez tego przestarzałego Athlona, na podstawie którego zbudowany jest Twój PC... :]
Bedzie to jednak taki sam subiektywny stek bzdur jak ten przedstawiony przez Ciebie ;]
Jak szukasz obiektywnej oceny to zapraszam na Wikipedię. To jest forum, więc subiektywne opinie nie powinny być dla Ciebie powodem do zdziwienia...