Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Windows 7 - kiedy?  (Przeczytany 545 razy)
matit
Nowy użytkownik
*

« : Listopad 03, 2008, 17:22:54 »

wiecie już coś na temat windows'a 7 ? mnie ciekawi to czy podobnie jak vista okaze się badziewiem zżerającym ogromne ilości ramu. gdzieś czytałem, że już trwają beta testy i niedługo być może pojawi się na rynku.
Harvi
Administrator
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Listopad 06, 2008, 16:56:16 »

Również natknąłem sie na takie info. Cieszy chociaż fakt, ze windows zobaczył, jak złym systemem jest vista i oficjalnie zapowiedział skończenie pracy nad nią i wypuszczenie windowsa 7. Miejmy więc nadzieję, że tak zasobożerny windows 7 nie będzie.
qba
Redakcja
Użytkownik
**

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Listopad 06, 2008, 20:23:23 »

a jak dla mnie mogliby kontynuować Windowsa XP... na początku gdy pojawił się na rynku pamiętam jak ludzie nie chcieli się do niego przekonać (sam byłem w tej grupie ludzi) i korzystali ze starego, dobrego 98 (98se) ale z czasem XP się przyjął. Pewnie z Vistą byłoby tak samo Uśmiech

zobaczymy co wyniknie z tego wynalazku pt. "windows 7" - co do 7 to ostatnio jakaś modna liczba Język windows 7, core i7...
zzzkarol
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Listopad 11, 2008, 00:01:51 »

gdzieś spotkałem się z informacją, że windows 7 będzie na jądrze visty ale ma być kontynuacją xp..zobaczymy co wyjdzie z takiego połączenia.
FlaT
Redakcja
Aktywny użytkownik

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #4 : Styczeń 06, 2009, 12:02:31 »

Oj, przecież Windows 7 to nic innego jak poprawiona Vista.
A fakt, że Vista to najlepszy, najwydajniejszy (dokładniej: najlepiej zarządzający zasobami) i przede wszystkim - najstabilniejszy do tej poty wydany system operacyjny Microsoftu tylko powinien napawać nas optymizmem. Uśmiech

Aktualnie "7" jest dostępny w wersji Beta 1 i w sieci aż roi się od bardzo pozytywnych opinii na jego temat - bez poblemu śmiga na nieco słabszych sprzętach (w przeciwieństwie do Visty, która do działania jednak wymaga nieco solidniejszej konfiguracji), jest szybszy i wydajniejszy od Visty i XPka. Niektórzy nawet pozwalają sobie na stwierdzenie, że jest to jak na razie najlepsza beta od MS i w zasadzie nadaje się do normalnego korzystania z PC, a nie tylko do testów, pomijając rzecz jasna problemy ze sterownikami, które to problemy są standardem w przypadku nowych systemów operacyjnych.

Kto wie, może wkrótce doczekamy się małego testu Windows 7 Beta 1 na enabled.pl? Uśmiech

Nie mam zamiaru rozwodzić się nad tym, dlaczego Vista została tak negatywnie przyjęta, pozwolę sobie tylko wyrazić nadzieję, że "siódemka" poradzi sobie lepiej na rynku z racji tego, że jest zbudowana na jądrze Visty, tak więc wszelkie problemy ze sterownikami i kompatybilnością w momencie pojawienia się finalnej wersji powinny być marginalne.

A premiera finalnej wersji Windows 7 została zaplanowana na sierpień 2009, choć to oczywiście nic pewnego.

Gigabyte 965P-DS3 | Intel DualCore E2140 @ 2,8Ghz | 4x1GB DDR2 | Palit GF 9800GT 512MB/256bit/DDR3 |HDD 320GB SATA II | Acer Aspire One Netbook.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: